Cina tipică paraeană marchează închiderea programul din această seară de miercuri a CMSB XXXIX

joi, 15 iulie 2010

Cina are loc (20:45) în Hangar do Centro de Convenções de Belém do Pará. În penultima zi de program, începe deja să se simtă dorul receptivităţii şi a spiritul ospitalier al Fraţilor paraeni între participanţii la Adunare. Marea Lojă Masonică a statului gazdă a pregătit totul cu multă calitate, începând cu decorul, muzica şi meniul.

Dat fiind faptul că este un stat din regiunea Amazonului, mâncărurile tipice ale statului Para se amestecă cu cele ale statelor vecine, dar cel mai tradiţionale feluri de mâncare sunt:
  • Pato no tucupi: Tucupi este o supă galbenă din mandioca, care se găteşte o săptămână, şi după frigerea raţei se mai găteşte într-un tucupi şi e servit cu orez alb, făină de manioc şi jambon.
  • Maniçoba Do tupi Maní, Caruru, Tacacá, Vatapá şi Chibé.
Printre cei mai folosiţi peşti şi fructe de mare în bucătăria paraeană sunt: Pirarucu, Tambaqui, Tamuatá, Tucunaré, Dourada, Pescada, Sarda, Piramutaba, Traíra, Pacu şi Piranha. Unele dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din stat sunt Tucupi temperado şi Tacacá. În faţa unei asemenea diversităţi, invitaţii realizează un adevărat tur gastronomic în cadrul cinei tipice, care întocmai poartă numele de "Noaptea Savorii Pământului".

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP